Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Trädgårdsdesign – nyhet på årets Hem & Villa i Göteborg

Den 30 oktober öppnar Hem & Villa på Svenska Mässan i Göteborg. Intresset för hemmet är större än någonsin och under Hem & Villa kommer utställare och föredragshållare att bjuda på tips och råd inom heminredning och utemiljöer. Nytt för i år är att Tony Johansson kommer till Hem & villa för att prata om trädgårdsdesign.

På Hem & Villa ligger mycket fokus på husbyggande, heminredning, lösningar för värme, vatten och el, men trädgården är också en viktig del för många husägare. I år har Hem & Villa valt att bjuda in Tony Johansson som vann tävlingsprogrammet Trädgårdskampen på SVT. Han kommer att hålla seminarier om trädgårdsdesign där han ger tips och berättar vad man ska tänka när man anlägger en trädgård. Han kommer att finnas på plats i en egen monter på mässan där han visar upp inspirerande trädgårdsdesign.

Hem & Villa kommer också att presentera nya trender och tips för hemmet, och bjuder på ett spännande program med mängder av bra föreläsningar och inspirerande utställare. Vid Hem & Villa-scenen kommer besökarna att få kika in i ett Attefallhus, huset som inte kräver bygglov. Huset är uppbyggt av Sommarnöjen som specialiserat sig på arkitektritade sommarhus samt färdiga Attefallshus och friggebodar. Ytan är 25 kvadratmeter, med fyra meter i takhöjd och plats för bland annat kök, badrum och sovloft. Hem & Villas Attefallshus är inrett av Paula Malm. Det kommer även att finnas möjlighet att få råd om vilka regler som gäller för just Attefallhusen.

För den som kanske istället funderar på att bygga ett helt nytt eget hus kommer Helena Sundström från hustillverkaren Villa Varm att ge råd och tips om vad man ska tänka på när det gäller att köpa tomt och hus, varför man ska välja tomt före hustyp, i vilket läge man ska göra budgeten samt tips när man ska välja hustillverkare.

Andra inspirerande höjdpunkter på Hem & Villa är;
- Paula Malm som visar utställningen "Dukade Bord", en hyllning till det dukade bordet och det blåvita porslinet.

- Björn Christiernsson som visar hur man genom ett ritprogram som finns online kan rita sitt drömhus.

- Anders ”Arga Snickaren” Öfvergård tipsar om vad man ska tänka på vid renovering och ger tips om hur du hittar rätt i hantverkardjungeln.

- Inredaren Isabelle McAllister bjuder på de bästa tipsen för att fixa rum som passar hela familjen.

För mer information kontakta:

Göran Ekberg, Projektchef, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 41 00

Elin Sahlin, Presskoordinator, elin.sahlin@stockholmsmassan.se 08-749 41 46

Hem & Villa, Sveriges största boendemässa med inspiration för hela hemmet, kommer att pågå i Göteborg den 30 oktober-2 november. Mässan kommer även till Elmia i Jönköping den 24-26 april 2015. Mässan är en komplett mötesplats för dig som ska renovera, bygga om eller vill ha ny inspiration. Utställarna bjuder på tips och råd inom inredning, kök, förvaring.
Matmässan Mitt kök går av stapeln 30 oktober-2 november på Svenska Mässan i Göteborg.

Bilder