Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Föreläsare, experter och inspiratörer på Hem, villa & bostadsrätt i Göteborg

Sveriges största boendemässa Hem, villa & bostadsrätt (tidigare Hem & Villa) slår upp dörrarna på Svenska Mässan i Göteborg torsdag den 10 september. I år med ett ännu större scenprogram med föreläsare, experter och inspiratörer och dessutom har mässan i år utvidgats med temat bostadsrätter. Mässan pågår den 10-13 september och går parallellt med mat- och dryckesmässan Mitt kök.


I Sverige finns det idag 30 000 bostadsrättsföreningar och bara i Göteborgsregionen (Västra Götaland) 3290 föreningar, så för Hem & Villa var det ett viktigt steg att vidga boendeperspektivet och satsa på produkter och tjänster som är intressanta för bostadsrättsinnehavare. Samarbetet med intresseorganisation Bostadsrätterna inleddes redan förra året och i år är bostadsrätter en integrerad del av mässan. På plats på mässan kan besökarna få personlig rådgivning direkt i Bostadsrätternas monter.

På Hem, villa & bostadsrätt finns allt för hemmet, från färdigbyggda husmodeller till utställare som säljer byggmaterial, från  de senaste hemprodukterna till rådgivning. På plats på Hem & Villa-torget kan besökaren kika in i ett Attefallshus, huset som inte kräver bygglov. Huset är uppbyggt av Sommarnöjen som specialiserat sig på arkitektritade sommarhus samt färdiga Attefallshus och friggebodar. På mässan visar utställarna upp det allra senaste och besvarar bland annat frågor som hur en husägare bäst väljer rätt värmekälla för sitt boende, vilken typ av fönster som passar till ett hus, tips på hur man bygger en terrass och dessutom finns det ett stort antal utställare som visar upp inspirerande inredningsdetaljer till hemmet.

Årets utökade scenprogram kommer att bjuda på föreläsningar av bland andra Tony Johansson som vann tävlingsprogrammet Trädgårdskampen på SVT. Tony kommer att hålla seminarier om trädgårdsdesign där han ger tips och berättar vad man ska tänka på när man anlägger en trädgård, snickaren Björn Christiernsson berättar om hur man bygger rätt när man bygger nytt, Anders ”Arga snickaren” Övfergård pratar renovering och stylisten, föreläsare och tillika programledaren Isabelle McAllister visar hur alla med enkla medel kan skapa förändringar i hemmet. Hon ger tips om smarta lösningar som gör hemmet roligare, hur färgval, tapeter och små inredningsdetaljer kan göra skillnad.

Sveriges största boendemässa Hem, villa & bostadsrätt går den 10-13 september på Svenska Mässan i Göteborg, parallellt med Mitt kök och i Stockholm den 8-11 oktober. Det är en gemensam biljett som gäller för Hem, villa & bostadsrätt som till Mitt kök.

För mer information besök www.hemochvilla.se eller kontakta:
Göran Ekberg, projektchef, goran.ekberg@stockholmsmassan.se, 08-749 41 00
Catarina Oscarsson, pressansvarig, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se, 070-789 43 66

Bilder