Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Drömtorget

Drömtorget - inspiration för husdrömmar

Drömtorget (B01:02) är en utställning arrangerad av Arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky, där de visar upp skisser på husdrömmar och miniatyrer av arkitektritade drömhus. Syftet är att visa hur du kan designa ditt hus utanför de traditionella ramarna. Temat på dessa drömhur är de fyra elementen luft, vatten, jord och eld. Här utlovas maximal inspiration!

Design, arkitektur och heminredning är på allas läppar samtidigt som det byggs som aldrig förr. I år färdigställs över 10 000 villor, men hur många av dem är verkligen drömhus? Hur många kan räknas som fantastiska villor för kommande generationer? Svarar villorna verkligen på de behov som vi har idag?

Arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky Architecture har analyserat samtliga villor som publicerats i tidskriften Arkitektur under det senaste decenniet. Med en tillbakablick på tio år av deras egen verksamhet har de även dragit lärdomar från projekt och processer de har arbetat med. Till slut kom de fram till sex punkter, som arkitektbyrån tror är avgörande för att skapa riktigt bra villa-arkitektur. Punkterna utgör det manifest för drömhus som lanseras på mässan, i form av Drömtorget. Samtliga punkter hittar du på Drömtorget på mässan.

Drömtorget skapas i samarbete med arkitektbyrån Kjellgren Kaminsky Architecture.