Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Powertool Bar Foto: Gustav Kaiser

Gör det själv-torget med Powertool Bar

Här är aktivitetsytan för dig som vill hänga med våra profiler, bygga och pyssla med dem, lära dig att använda dina elverktyg rätt och få en snabblektion i betonggjutning.

På Gör det själv-torget har vi laddat upp med roliga och lärorika aktiviteter för stora och små. Här på Gör det själv-torget rör sig våra fem profiler när dem inte står på scen och föreläser. Välj mellan fem olika föremål att bygga eller pyssla ihop tillsammans med våra profiler. Lär dig hur du använder rätt elverktyg på rätt sätt i Powertool Bar. För er som är intresserade av betonggjutning kan ni få se hur man steg-för-steg gjuter en betongskiva. Ett perfekt tillfälle att lära dig grunderna till hur man gjuter betongföremål för hemmet.

Powertool bar

Powertool Bar

Tillsammans med Pirre och Mackan får du se och lära dig om en snickares favoritverktyg, höra de bästa knepen till ett enklare och kvickare arbete och hitta exakt rätt elverktyg för dig och din renovering.

– Vem som helst kan såga en regel, men att såga en snitslad bana är svårare. Det får man testa på här i rätt miljö tillsammans med oss. Med bra och rätt verktyg blir arbetet roligare, säger Marcus "Mackan" Nylén.

Om du alltid har varit rädd för en sticksåg och är medveten om skaderisken som finns med att använda den, så får du här lära dig att respektera dina verktyg. När du har respekt för dina verktyg kommer de att tjäna dig bättre. Pirre och Mackan kommer att ge dig tips och trix på hur du ska använda verktygen för att de ska kännas säkra, och under uppsikt av dem får du också känna och klämma på de olika verktygen på plats.

– Besökarna har chans att ställa frågor direkt till oss på plats i Powertool Bar. Tanken med den här aktiviteten är att man ska få komma fram och lära sig om verktygen och hur man får respekt för dem. Det ska vara roligt att jobba med elverktyg och själv tycker jag att snickra och bygga är bland det roligaste som finns, säger Mackan.

Välkommen till monter B06:42!

Powertool bar