Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Anna Ordningsguiden

"Att organisera är det absolut roligaste som finns"

Anna Johannesson är ordning och reda förkroppsligad. I närmare fyra år har hon drivit det egna företaget OrdningsGuiden där hon arbetar med att hjälpa människor att organisera sina hem. Anna hjälper sina kunder att rensa och organisera i hemmet för att matcha beteenden och vardagsmönster.

–    Jag hjälper människor att få ordning utefter sina egna behov och förutsättningar. När jag kommer hem till en kund vill jag se hur den personen fungerar och lever sitt liv, och sen arbetar jag för att göra hemmet anpassat för den personen. Vi är i grund och botten lata, och där kommer jag in och underlättar vardagen för kunden, säger Anna.

Anna har jobbat på stora företag som Ericsson och Saab i många år med tekniska arbetsuppgifter, tills hon en dag började tänka på framtiden.

–    Jag började fundera på vad jag skulle vilja göra sen och kom fram till att jag ville hjälpa folk. Att organisera är det absolut roligaste som finns och jag är bra på att se hur du kan förvara dina prylar på rätt plats för att undvika stök. Genom att möblera rätt och rensa ut kan man minimera att det känns stökigt och trångt hemma. 

Vad ska du göra på mässan?
–    Jag ska föreläsa om förvaringsmöjligheter och smarta lösningar i små hallar. Jag kommer att ge tips som inte finns att läsa om i tidningar och i media, och berätta om varför en vanlig skohylla i två plan är det värsta som finns. Man ska inreda sin hall utefter hur du rör dig och beter dig i hallen, inte utefter en design.

Vad tycker du personligen om mässan?
–    Jag tycker att det är en rolig mässa med många kunniga utställare och profiler. Även om man inte ska köpa något så kommer man hem med ny kunskap om olika lösningar för hemmet. På förra årets mässa pratade jag med en värmeexpert och diskuterade tilläggsisolering. Sen är föreläsningarna roliga och väldigt inspirerande. Det är helt enkelt en mässa där det händer mycket saker!

Läs mer om Annas företag OrdningsGuiden här »

Se Annas programtider här »