Vi använder cookies för att göra din upplevelse bättre Läs mer om cookies här »

Vinbar

Rött, vitt, rosé

Avsluta din dag på mässan med en välbehövlig paus i vinbaren och passa på att lära dig mer om olika viner. I vinbaren Rött, vitt, rosé (B09:31) kan du smaka på årets mest prisvärda viner och där de flesta av vinerna har vunnit en kategori i vintävlingen Vinordic Wine Challenge 2017. Baren görs i samarbete med vinexperten Blaise de la Croix som guidar dig genom valet av viner.

– Självklart kommer vi att ha kunnig personal på plats, så det går bra att komma till oss och ställa frågor om allt möjligt som rör vin, berättar Blaise och fortsätter.

– Nytt för i år är att vi har ett samarbete med Vinordic Wine Challenge, så vi kan utlova att några av de viner som prisades på den prestigefyllda tävlingen i våras kommer att finnas med i vårt sortiment.

För att provsmaka vinerna köper du kuponger; du får fem kuponger för hundra kronor. Köp dina dryckesremsor här »

Vinerna som går att smaka på i baren finns att köpa på Systembolaget och pris och artikelnummer finns att få av personalen i baren. Vinerna kommer från svenska vinimportörer och de länder som är representerade är bland annat Portugal, Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Chile.

Se listan över vinnarna i Vinordic Wine Challenge här »

Blaise de la Croix är uppväxt i Provence men flyttade till Sverige 1995 för att jobba för det franska exportrådet. Numera jobbar Blaise med vin på heltid.